Хипопотами   Дори и да не ви се вярва хипопотамите също са

...
Хипопотами
 
Дори и да не ви се вярва хипопотамите също са
Коментари Харесай

Най-смъртоносните животни на света

Хипопотами

 

Дори и да не ви се има вяра хипопотамите също са си опаснички, най-много когато става въпрос за техните дребни. Малко от нас знаят, че въпреки и да наподобяват тромави те си бягат много бързичко и най-спокойно могат да ни настигнат и да се разправят незабавно с нас. Имаме единствено две благоприятни условия – или да бягаме доста, доста бързо, или да се покачим на някое дърво, в противоположен случай рискуваме да бъдем размазани или удавени. Хипопотамите убиват по 200 души годишно. 

Лъвове

 

Лъвовете са едни от най-свирепите и безпощадни хищници в света и попаднеш ли в лапите им мъчно се оцелява. Това не е инцидентно, защото се подреждат измежду най-величествените, красиви, умни и умели в ловуването животни. Те обожават усета на суровото кърваво месо, топящо се в устата им, което раздират с най-голямо наслаждение. Годината 1898 остава паметна за фамилиите на над 100 индивида, които работели по жп линиите в Африка. В рамките на година няколко лъва нападали и разкъсвали телата на горките служащи, които нямали никакъв късмет да се измъкнат живи.
В края на краищата изводът е над 250 починали и много по-малко оживели. 

Пчели

 

Тези летящи инсекти могат да са доста рискови, изключително когато човек е алергичен към техните ужилвания и не се реагира в точния момент. Те стават прекомерно нападателни, когато им се навлезе в персоналното пространство (или другояче казано, когато бъркаме или се навъртаме към кошера им) и от време на време целият рой атакува своя неприятел. Каквото и да си приказваме обаче към 400 индивида умират от ухапвания от пчели всяка година. 

Бикове

 

Непредсказуеми животни са и постоянно се движат на стада. Стават много нападателни, когато усетят, че наоколо до тях стои противник. За биковете хората също са врагове и без да се замислят атакуват съперника си, като главното им оръжение са рогата им. Може би е незабележим броя на оживелите след набези от бик, само че доста по-голяма е цифрата на починалите – към 500. 

Слонове

 

Изглеждат благи и положителни създания, само че ядосат ли да не си им отсреща. Слоновете се славят като най-големите и едри сухоземни бозайници на света и тяхната мощ и гняв могат да причинят доста, доста вреди. Това, което е най-голямото преимущество на тези животни са заплашителните им размери, с които имат способността да пометат всичко след себе си. Попаднал един път в обсега на разгневен слон, човек може да загуби живота си прегазен от него, от удара на хобота му или намушкан от бивните му. Според данните годишно умират към 600 души. 

Крокодили

 

Те съставляват истински зверове от чиито капан доста мъчно може да се оттървеш жив или пък цялостен. Особено раздразнителни същества са и е нужно единствено едно малко придвижване, с цел да ви виждат и усетят, че сте на тяхна територия и да се нагостят обичайно с вас. Те населяват Африка, Азия, Австралия и Съединени американски щати и горко му на всеки осмелил се да се навърта към тях. Техни жертви стават над 2000 индивида всяка година. 

Змии

 

Змиите са също много рискови животни. Те се срещат по цялата ни планета, а смъртоносните типове са изключително публикувани. За образец ще дадем континента Африка, където живеят повече от 100 типа змии, които могат да причинят мъчителна гибел. Едни от най-страшните змии са черната мамба, чиято отрова може да те убие единствено за 5-6 минути, голямата по своите размери боа, която обвивайки се към тялото на човек е способна да го натроши целия, а пък питонът може да те глътне от раз. Отровата на тези влечуги предизвиква разнообразни реакции на организма и може да докара и до парализа, а не се ли реагира на време всичко може да приключи с драматичен край. На година жертвите са към 100 000 души. 

Комари

 

Дори и да ви се стори необичайно тези извънредно дребни на тип същества могат да бъдат и безпределно рискови за хората. Доказано e, че на Земята съществуват няколко хиляди типа комари, които без никакъв проблем могат да придвижват нездравословни за човешкото здраве болести и даже смъртоносни болести, като най-разпространените са маларията и вируса на Южен Нил. Предаването на животозастрашаващата болест става изцяло безболезнено, а от време на време човек даже и може да не усети, че е ухапан от това хвърчащото насекомо. Трудно бихме могли да се предпазим за дълго от тях, можем да кажем, че даже това е съвсем невероятно. Според статистиката на година, поради комарите умират сред два и три милиона души. 

Някои права непокътнати!

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР